غارت منابع طبیعی، این بار در فارس | شناسایی و برخورد با تور گردشگری متخلف | جریمه 15000 دلاری برداشت گیاهان در کشور همسایه
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - همشهریآنلاین - مجید جباری: فیلمی به تازگی در فضای مجازی منتشر شد که در آن گروهی از گردشگران بهصورت غیرقانونی در حال چیدن لالههای واژگون گیاه بومی و محافظت شده ایران در دشت سپیدان استان فارس هستند. در فیلم منتشرشده، گردشگران بدون توجه به تذکر مردم محلی و بدون نگرانی در حال چیدن شاخههای لاله واژگون از دشتسپیدان هستند.
این اقدام به سرعت در شبکههای اجتماعی وایرال شد و واکنشهای مختلفی را از سوی مردم محلی و مسئولان به همراه داشت، تا جاییکه مدیر کل منابع طبیعی استان فارس از برخورد با عاملان چیدن لالههای واژگون خبر داد. مدیرکل منابع طبیعی استان فارس با اشاره به اینکه لالههای واژگون در سپیدان و برخی نقاط استان تحت حفاظت منابع طبیعی قرار دارند، گفت: «با پیگیریهای انجام شده مشخص شد که یک تور گردشگری از شیراز، تعدادی از گردشگران را بدون هماهنگی به دشت لالههای واژگون سپیدان برده است و در آنجا گردشگران اقدام به چیدن این گلها کردهاند.»

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس اعلام کرد: «حفاظت از منابع طبیعی و انفال را در دستور کار داریم و آن را به وسیله نیروهای خود به صورت شبانهروزی انجام میدهیم. لاله واژگون در برخی نقاط دیگر استان فارس هم به صورت پراکنده میروید؛ براین اساس، ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی از30 فروردین برای جلوگیری از اتفاقی که در سپیدان رخ داد تا صبح از دشت لالههای واژگون مراقبت کرده و این کار را به صورت شبانهروزی دنبال میکنند.»
چیدن لاله ممنوع است یک گیاهشناس و استاد دانشگاه در این باره گفت: « لاله واژگون، یکی از گونههای نادر و در معرض خطر انقراض در استان فارس است و برداشت غیرقانونی این گلها آسیبهای جبرانناپذیری به زیستبوم منطقه وارد میکند و ممنوع است.»

دکتر حسین آخانی در گفتوگو با همشهریآنلاین اضافه کرد: لاله واژگون بیشتر در جنوب غرب آسیا مثل ایران، عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان می روید و مناطق زاگرسی، اصلی ترین رویشگاه این گیاه زیبا و ارزشمند در ایران است. »
او تاکید کرد: «چیدن و برداشت لاله واژگون در بسیاری از کشورهای جهان، از جمله ایران، تحت قوانین محیطزیستی و حفاظت از منابع طبیعی قرار دارد. این گیاه زیبا به دلیل نادر بودن و اهمیت زیستمحیطی، تحت حفاظت قرار دارد و در صورت چیدن غیرقانونی این گلها، جریمه و مجازات مختلفی وجود دارد که بسته به قوانین هر کشور و منطقه متفاوت است.»
قانون بازدارنده نیست آخانی گفت: «براساس قانون قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع مصوب سال 1376، سازمان منابع طبیعی موظف است سالانه گیاهان غیر مجاز و در حال انقراض را فهرست و اعلام کند. در این فهرست، طبق قانون، برداشت و چیدن انواع لالهها از جمله لاله واژگون ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی میشود.»
به گزارش همشهریآنلاین، این استاد دانشگاه با انتقاد از قانون تصریح کرد: «متاسفانه جریمه مشخص برای چنین تخلفاتی وجود ندارد و سازمان منابع طبیعی اگر متخلفی را دستگیر کند، باید پرونده تخلف را به دادگاه بفرستد و از دادگاه درخواست خسارت کند. اما چون این پروسه، زمانبر و حقوقی است، بازدارندگی لازم را برای جلوگیری از تخلف ندارد. این در حالی است که در ترکیه، قطع گیاهان در حال انقراض و ذخایر ژنتیکی 15 هزار دلار جریمه دارد.»
کد خبر 939298 منبع: همشهری آنلاین برچسبها استان فارس منابع طبیعی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۷:۴۷
-
۸ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947151/